Tento rok plánujeme strávit prosinec cestováním ve Vietnamu, našla jsem letenky přes QatarAir, cesta tam by byla z Prahy do Hanoje se stopover v Dauha, zpět ze Saigonu do Prahy.  Před nakupem jsem se tady dočetla o špatných zkušenostech s nákupem přes Kiwi, Fly2go a dalších agenturách. Snažím se tedy prokousat objednávkou přímo u letecké společnosti, ale je to dost nepřehledné, za hodně peněz a nechci udělat chybu. Chci poprosit o radu - co letenky koupit přes vyhledavač Cestujlevne? diky za rady  .

Nákup letenek - přímo u letecké společnosti nebo tady

Založila ve fóru Hledám letenku

28 reakcí

Tento rok plánujeme strávit prosinec cestováním ve Vietnamu, našla jsem letenky přes QatarAir, cesta tam by byla z Prahy do Hanoje se stopover v Dauha, zpět ze Saigonu do Prahy.  Před nakupem jsem se tady dočetla o špatných zkušenostech s nákupem přes Kiwi, Fly2go a dalších agenturách. Snažím se tedy prokousat objednávkou přímo u letecké společnosti, ale je to dost nepřehledné, za hodně peněz a nechci udělat chybu. Chci poprosit o radu - co letenky koupit přes vyhledavač Cestujlevne? diky za rady

0

Zdejší vyhledávač používá prodejce StudentAgency. Jeho recenze si už najdeš. Za mě osobně stejně vede letecká společnost. Rezervovat sedadlo (pokud to jde zdarma) nebo check-in budeš stejně dělat u ní na webu nebo si vystojíš extra dlouhou a pomalou frontu u přepážky.

1 Citovat

Tu frontu si vystojí tak jako tak, protože bude odevzdávat zavazadlo na 99%. Vůbec bych se nebál zde koupit letenky. Pro nékoho,kdo s tím nemá zkušenosti, je to dobrá volba.

6 Citovat

Zkušenější cestovatelé si raději koupí letenku přímo u aerolinky, protože pak mají vše pod svou kontrolou a na nikom nezávisí. Pokud ale preferujete jednání v češtině, tak klidně kupte přes CL. Podpoříte provoz serveru.

3 Citovat

Díky za odpovědi, jen jsem se chtěla ujistit, že nehrozí např. při zrušení letu komplikace jako u Kiwi. Dnes se ještě objevily levnější letenky přes Turkish airline, zkusím to projet u obou prodejců, když to nepujde, tak u CL. S check-in na letišti počítám, budeme mít zavazadla 

0 Citovat

Zdravím všechny,

ráda bych koupila letenky od letecké společnosti, ale ceny jsou dvojnásobné proti cenám u CL, nebo jiných vyhledávačů. Jak je to možné?

Nedělám něco špatně?

Například cena u American Airlines 70 tisíc.

Cena u CL s American Airlines 35 tisíc.

Moc děkuji za rady.

0 Citovat

Vyhledávače často nabízejí nižší ceny díky smlouvám nebo kombinaci tarifů. Přímý nákup u aerolinky bývá dražší

2 Citovat

A není v jednom případě ta cena za 2 osoby a v druhém za jednu? Občas mě to taky mate...

0 Citovat

Jana@ napsal(a):

Zdravím všechny,

ráda bych koupila letenky od letecké společnosti, ale ceny jsou dvojnásobné proti cenám u CL, nebo jiných vyhledávačů. Jak je to možné?

Nedělám něco špatně?

Například cena u American Airlines 70 tisíc.

Cena u CL s American Airlines 35 tisíc.

Moc děkuji za rady.

konkrétní let, a data, nemáte?

je prakticky vyloučeno, aby mezi CL a leteckou společností byl takový rozdíl - letenky CL je jen "facelift" nad normálním vyhledavacem letenek (tusim ze to bylo student agency), a ti prodavaj jen normalni tarify, ani neprodavaj "kombíčka", jako kiwi a podobní oportunisti.

0 Citovat

Porovnej to na skyscanner, rozdíly bývají mnohdy značné.

1 Citovat

Moc děkuji za různé typy.

Abych byla konkrétní. Chci se podívat na Roatán s krátkou zastávkou v Miami.

PGR - RTB a zpět. Dávám, jen pro porovnání, termín 1.4.2025 až 25.4.2025. 

Nemám ale termín pevně daný. Klidně pojedu na podzim, nebo třeba příští rok. 

Zkoušela jsem vaše rady a skyscanner mi nebyl schopný nic najít. (ani v jiných termínech)

American Airlines - a to je jen cesta tam!

CL

Skyscanner

Už jsem kupovala letenky na Mauritius s Emirates a všechno bylo v pohodě. 

Tak jsem zmatená...

0 Citovat

Bohužel se mi nezobrazily fotky, tak to dám do přílohy.

american-airlines.png
cestujlevne.png
skyskenner2.png

0 Citovat

Kup si letenku do Miami a zpět a pak zvlášť z Miami na ten ostrov a zase do Miami.

1 Citovat

Jak píše Padrino, tohle bude lepší koupit rozsegmentované.

0 Citovat

https://www.skyscanner.de/transp...&rtn=1

Skyscanner najde mraky variant.  Stejně tak i google flights. Je třeba si zvážit, co je hlavní kritérium - cena? doba letu? počet přestupů? Krátká zastávka v Miami má být přestup nebo několik dní tam? Pak bude zřejmě nutné rozdělit nebo hledat multicity. Hodně hledat a hodně filtrovat :) 

Pokud nejsi vázaná přesným termínem, dívala bych se vždy na celý měsíc, potom vybírat. 

0 Citovat

Jana@ napsal(a):

Moc děkuji za různé typy.

Abych byla konkrétní. Chci se podívat na Roatán s krátkou zastávkou v Miami.

PGR - RTB a zpět. Dávám, jen pro porovnání, termín 1.4.2025 až 25.4.2025. 

Nemám ale termín pevně daný. Klidně pojedu na podzim, nebo třeba příští rok. 

Zkoušela jsem vaše rady a skyscanner mi nebyl schopný nic najít. (ani v jiných termínech)

American Airlines - a to je jen cesta tam!

CL

Skyscanner

Už jsem kupovala letenky na Mauritius s Emirates a všechno bylo v pohodě. 

Tak jsem zmatená...

Tak to nevím .. hledáno přes American Airlines, a nalezeno normální spojení za 35 tisíc / osoba

PRG-LHR-DFW-RTB

RTB-MIA-LHR-PRG

čili stejná cena, co se vam zobraziíla přes CL. Těžko říct..?

0 Citovat

obrazek.

snimek-obrazovky-2025-02-11-v-12-20-39.png

0 Citovat

JJo, uz to vidim - ja ze zvyku sel po ceste "google flights > american airlilnes"

takze to najděte přes google flights, tam si najdete klidne variantu s american airlines, pak dejte dal a koupit pres american airlines.

flights vas presmerujou na web american airlines, a tam uz to pak je za normalni cenu. vyhledavac na aa.com je nejspis trošku hloupější

0 Citovat

Podľa príspevku to chápem tak, že ona vyhľadávala na AA.com iba jednosmernu letenku tam... a tie väčšinou bývajú drahšie ako spiatočné... treba vyhľadávať spiatočnú letenku nie samostatne cestu tam a cestu späť....

1 Citovat

Roatán dlouhodobě vychází nejlíp s LH/United z Mnichova. Na duben tam vidím ceny od €560. Ale někdy se dá dostat i na ceny kolem 10 tisíc Kč.

Není to teda přes Miami.

0 Citovat

Opět moc děkuji za rady.

Hledání je fajn. Zkusím lety rozdělit.

Jen mě zaráží ten cenový rozdíl. A pokud neuspěju u leteckých společností, tak CL nabo Student Agency jsou OK?

Kde na ty ceny přišli?

Ještě jedna věc mi vrtá hlavou. Pokud něco najdu na skyscanneru nebo google flights, jak se to potom dá  koupit na webu aerolinky?

(viděla jsem to v jiné diskuzi)

0 Citovat

Skyscanner je cenový srovnávač, ukáže ti ceny u různých prodejců a můžeš rovnou koupit.

0 Citovat

janicek napsal(a):

Podľa príspevku to chápem tak, že ona vyhľadávala na AA.com iba jednosmernu letenku tam... a tie väčšinou bývajú drahšie ako spiatočné... treba vyhľadávať spiatočnú letenku nie samostatne cestu tam a cestu späť....

nn, on ten defaultni vyhledavac na americanu je fakt divnej, a i na zpatecku vracel nesmysly.

dalo se to obejit pres ten google flights, protoze ten to na american posle jako multicity, to co sam nasel.

takze kdyby si clovek dal praci, tak to za tech 35 tisic naklika jako multicity  i na tom americanu.

0 Citovat

Jana@ napsal(a):

Opět moc děkuji za rady.

Hledání je fajn. Zkusím lety rozdělit.

Jen mě zaráží ten cenový rozdíl. A pokud neuspěju u leteckých společností, tak CL nabo Student Agency jsou OK?

Kde na ty ceny přišli?

Ještě jedna věc mi vrtá hlavou. Pokud něco najdu na skyscanneru nebo google flights, jak se to potom dá  koupit na webu aerolinky?

(viděla jsem to v jiné diskuzi)

nejlepsi je pouzit google flights, a pres nej to koupit na webu aerolinky.

nekdy to nefunguje, a pokid ani web aerolinky nefunguje(a vraci blbé ceny), tak to koupit pres nejakou serioznejsi agenturu (treba letuska). tim clovek nic nezkazi. rozhodne lepsi, nez kajaky, edreamsy apodja kdyz ke clovek gurman, a hleda treba nejaky specificky routing se specifickymi pozadavky pres matrix (treba specificke booking classy apod), tak hledam na matrixu (kde jde celkě kvalitne filtrovat a optimalizovat leccos) a to co vysype, pak posli pres mail na letusku, a za par minut mam letenku (ta sama cena co na matrixu + jejich servisni poplatek). ale tohle uz neni reseni “pro kazdeho”.

0 Citovat

Hezký večer, trochu mimo téma ale nejde mi založit nové. Potřebuji koupit u Batik Air přelety po Malajsii, ale za boha mi to nejde zaplatit. Zkouším debetní, kreditní kartu. V aplikaci i mimo ní, telefon, PC a nic 😔 nemáte někdo zkušenost?

0
28 reakcí